Start in oktober 2018

Wat motiveert studenten om aan de slag te gaan? Die vraag stond centraal voorafgaand aan de bijeenkomst in Gouda waar Hoornbeeck Business gepresenteerd werd aan tal van organisaties die betrokken zijn bij het Hoornbeeck College. Het antwoord is door studenten zelf gegeven: realistische opdrachten en vraagstukken die ze ook tegen komen als ze een baan gevonden hebben. Maar ook nuttige bedrijfsbezoeken en interessante gastlessen van professionals uit de praktijk. Om dat te realiseren is het label Hoornbeeck Business ontstaan. Ook met de gedachte om datgene wat al werd gedaan zichtbaar te maken.

realistische opdrachten en vraagstukken

Maart 2020

De mogelijkheden om samen te werken met het bedrijfsleven werd tot het minimale beperkt door de maatregelen die de overheid heeft opgelegd. Lopende projecten werden afgebroken, netwerkbijeenkomsten werden geannuleerd en nieuwe ideeën werden in de ijskast gestopt. On hold. Tijd om te bezinnen en dat is op z’n minst aan te bevelen op z’n tijd. Samen met de afdeling communicatie is nagedacht over het ‘merk’ Hoornbeeck Business en besloten is om een nieuwe website te ontwikkelen. Zichtbaar maken wat Hoornbeeck van het bedrijfsleven nodig heeft en hoe het bedrijfsleven kan profiteren van professionals in spe. De kern waar het om draait. Een terugblik op de eerste periode Hoornbeeck Business leert ook dat niet alles direct kloppend te krijgen is, dat innovatie langzaam gaat en dat een frisse blik en een portie enthousiasme blijvend nodig is.

Zichtbaar maken wat Hoornbeeck van het bedrijfsleven nodig heeft en hoe het bedrijfsleven kan profiteren van professionals in spe

September 2021

Het lijkt erop dat het mbo weer ‘normaal’ kan functioneren. In de wetenschap dat het ook zo weer anders kan zijn. De mogelijkheden om te kunnen ondernemen binnen het onderwijs zijn in een bepaalde mate weer terug. En daarom is het tijd voor een herstart. Of een doorstart, dat mag ook.

tijd voor een herstart 

Hoornbeeck Business in een notedop: 

  • Zichtbaar – website 
  • Samenwerkend – op ieder denkbare wijze
  • Verbonden – als Hoornbeeck Business member
  • Met een open mind – denkend in oplossingen
  • Vanuit iedere locatie van het Hoornbeeck College

Contact

Neem gerust contact met ons op via info@hoornbeeckbusiness.nl of telefoonnummer 085 48 38 003.