Gastles

DirkJan Kalkman en Jennifer van Erkel van Business Member Ymatch waren 25 februari 2022 te gast op onze locatie in Gouda voor een gastles over sales en ondernemerschap. Derdejaars studenten van de opleiding junior accountmanager hebben een goed beeld gekregen van tien jaar ondernemerschap. Persoonlijke groei, durf, vertrouwen krijgen, vertrouwen geven, plezier. Eigenschappen van een gedreven ondernemer en groeiend (stage)bedrijf.

Ervaring delen

Iedere (school)carrière verloopt weer anders, zo ook die van Dirk Jan. Een mooi voorbeeld voor studenten die momenteel op de drempel staan van een vervolgopleiding op hbo-niveau of als accountmanager aan de slag gaan. Ondernemerschap ontstaat doordat mensen vertrouwen geven, je leert van voorbeelden uit je netwerk en je geen spijt hebt van gemaakte keuzes. Omdat je er altijd wel iets van opsteekt.

In de tien jaar Ymatch staat de positieve sfeer en collegiale cultuur centraal als een van de ingrediënten van succes. Daarnaast heeft Dirk Jan nog tips:

  • Lees met regelmaat een boek
  • Besef dat je het niet alleen kunt
  • Pak de ruimte, wees brutaal in de goede zin van het woord

Mooi gesprek

Studenten brachten een aantal vooroordelen over de business (uitzend- en detacheringsbranche) naar voren en er ontstond een mooi gesprek over sales. Zowel richting de kandidaat als de opdrachtgever is er sprake van pure sales. En dan is je ‘product’ nooit hetzelfde; altijd een uniek verhaal.

Contact

Neem gerust contact met ons op via info@hoornbeeckbusiness.nl of telefoonnummer 085 48 38 003.