Marketing

Binnen de verschillende opleidingen komt het vakgebied marketing aan bod. Denk hierbij aan de commerciële opleidingen, ICT of de opleidingen binnen de zakelijke dienstverlening. 

Samenwerking met NIMA

Marketing en NIMA zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Hoornbeeck College verbinden wij ons graag aan dit sterke merk.

Opdracht

Studenten werken graag aan concrete en realistische opdrachten. Bij voorkeur uit de praktijk. Als Hoornbeeck Business staan wij graag nauw in verbinding met professionals uit het bedrijfsleven en zijn nieuwsgierig naar iedere vorm van samenwerking.

Sta jij open voor een samenwerking?

 

Ver reiken | verrijken

NIMA Marketing A als uitdaging voor de commerciële student

In het laatste jaar van de commerciële studie heeft een student de kans om naast het mbo-diploma binnen Hoornbeeck een examentraining te volgen voor het NIMA Marketing A examen. Dit examen wordt door NIMA binnen de school afgenomen. 

In het bedrijfsleven staat NIMA als instituut hoog aangeschreven. Op iedere locatie van het Hoornbeeck College geven een of meerdere docenten les met de titel NIMA Qualified Lecturer. Hiermee verplicht de docent zichzelf om bij te blijven in het vakgebied door middel van permanente educatie. Daarnaast levert het ook een prachtig netwerk op. En niet in de laatste plaats prachtige lessen. 

E-commerce

Alle handel via het internet. Vrijwel iedere consument en organisatie heeft ermee te maken en het is niet meer weg te denken uit de samenleving. 

Marketing en Communicatie

Diensten en producten promoten. De presentatie aan de doelgroep en stakeholders. Het is een totaal van middelen die ingezet worden om deze doelen te bereiken. 

Marketingplanning

Zonder plan geen succes. Op basis van een zorgvuldig geformuleerde marketingstrategie schrijft iedere organisatie een marketingplan om de gestelde doelen te verwezenlijken.

Online Marketing

Beïnvloeden van je doelgroep. Online. Om succesvoller te zijn dan je concurrent. De knoppen waar een organisatie aan kan draaien zijn eindeloos; een continue strijd om zichtbaarheid en positie. 

Retailmarketing

Een deelgebied binnen de marketing gericht op de verkoop aan consumenten. Online en in de winkels. Hoe creëer je dé optimale beleving voor de consument? 

Contact

Amersfoort

Jan Meeuse
muj@hoornbeeck.nl

Apeldoorn

Jeroen van Dijk
ardk@hoornbeeck.nl

Goes

René Aarnoudse aem@hoornbeeck.nl

Gouda

Christiaan de Graaf
gfc@hoornbeeck.nl

Kampen

Jaap van Putten ptc@hoornbeeck.nl

Rotterdam

Rik van Groningen
gnr@hoornbeeck.nl