Terugblik

Een stap achteruit, twee stappen vooruit

De eerste stappen zijn gezet!

De start van Hoornbeeck Business

De kick-off van Hoornbeeck in Gouda was in oktober 2018 veelbelovend. Studenten, ondernemers en professionals vanuit het bedrijfsleven toonden enthousiasme en de eerste opdrachten kwamen rond begin november binnen.

In de loop van het cursusjaar evolueerde Hoornbeeck Business van een fris idee naar een trendy voordeur voor het bedrijfsleven. Zo ontstond onder andere het idee om bedrijven een eigen pagina op HoornbeeckBusiness.nl aan te bieden.

Het volgende cursusjaar starten de locaties Rotterdam en Kampen met Hoornbeeck Business. De kracht van samen geldt niet alleen voor Student + Ondernemer = Winnen!, maar ook voor de locaties van Hoornbeeck onderling.

Enkele opdrachten die in het afgelopen cursusjaar zijn uitgevoerd: website in het Duits vertalen, een marketingplan, events organiseren, communicatieplan, content kalender. Er is een masterclass aan financiële studenten gegeven, bedrijfsbezoeken gedaan en studenten zijn naar de RAI in Amsterdam geweest.

Leren in de praktijk betekent ook af en toe je hoofd stoten. Dat gold voor zowel de studenten als de docenten. Zo is de organisatie van een event met enthousiasme opgepakt, maar bleek er geen chemie tussen de opdrachtgever en de groep studenten te ontstaan. Dat is ontzettend jammer, maar tegelijk een les. Naar aanleiding van deze situatie is het idee ontstaan voor het studentenpanel. Studenten krijgen nadrukkelijk een stem in het proces voorafgaand aan de lesperiode waarin de opdracht wordt uitgevoerd. Commitment is alles.

Opdrachtgevers evalueren na de afronding van de opdracht het verloop van de werkzaamheden. De studentengroep die een event heeft georganiseerd kreeg onlangs op basis van vier pijlers (communicatie, kennisniveau, enthousiasme, algemeen) een 7,8. De zinvolle feedback van de opdrachtgever is de basis voor de werkwijze in de toekomst!

Kortom; soms even een stapje achteruit, maar dan weer twee stappen vooruit. Feit is dat Hoornbeeck Business al mooie win-win situaties heeft opgeleverd. En dit is nog maar het begin, want ook in het komende jaar bouwen we volop verder aan dit unieke concept. Uiteraard hebben we u/jou als ondernemer, medewerker, student en collega daar hard bij nodig. Laat daarom gerust een berichtje achter op onze site of via info@hoornbeeckbusiness.nl.

 

Alleen ga je sneller…

Samen komen we verder…

Aanbod

Op de website komt
al het aanbod samen.
Zowel de opdrachten
die door studenten
en docenten zijn
ontwikkeld, als de
opdrachten die u zelf
online hebt ingediend.

Match

Schrijf u snel in op één
van de opdrachten
en laat ons weten
wat u ons te bieden
hebt. De docenten en
studenten beoordelen
de inschrijvingen. Is er
een win-win? Match!

inspanning

Voor een succesvolle
aanpak is het van
belang dat we goed
kennismaken. Tijdens
uw presentatie
inventariseren we
zorgvuldig uw behoefte.
Scherp? Aan de slag!

resultaat

De inspanning is
geleverd en het is tijd
voor resultaat! Onze
teams presenteren dit
met passie. Het beste
resultaat implementeert
u. Kunt u kiezen uit
zoveel moois?