Stage

Praktisch leren in het werkveld…..

De huidige Arbeidsmarkt

Lang leven het leren!

De arbeidsmarkt is door de jaren heen erg veranderd. Dit heeft alles te maken met het feit dat de banen in Nederland aan het veranderen zijn. Vrouwen gaan steeds meer werken, werknemers willen eigen tijden bepalen en thuis werken. Daarnaast komen er meer banen bij door nieuwe werktechnieken en verdwijnen er banen doordat ze worden ingeruild door nieuwe ontwikkelingen. 

Ook is er sprake van een vergrijzing in Nederland. Dit komt omdat de instroom van de jongere generatie lager is dan de uitstroom van de oudere generatie. Dit in combinatie met het begrip “Lang leven het leren” zorgt dit voor een tekort op de arbeidsmarkt. Nieuwe werkende die de arbeidsmarkt betreden, worden kritischer en zetten het volgen van je hart op de eerste plek. Het gevaar is alleen dat we tussen alle vraag blijven zoeken naar de perfecte baan.  

De vraag naar werknemers in tegenstelling tot de veeleisende nieuwe generatie werkenden, zorgt voor een behoefte aan een efficiënte manier van MATCHINGEen innoverende manier van het koppelen van werknemers en werkgevers. Een platform waarbij door middel van onderzoeken/vragen/testen de juiste aansluiting wordt gevonden dus twee partijen.  

Om de perfecte match tussen een stagestudent en bedrijf te krijgen, werkt Hoornbeeck Business samen met JobSurfing.  Dit is een organisatie die het mogelijkheid maakt om stagiaires en organisaties aan elkaar te koppelen door middel van een vooruitstrevend matchalgoritme.  

 

Stap voor stap naar online matching

 

1. Profilering

Zowel het bedrijf als de student zal de MotivatieScan doen, deze scan brengt onder andere competenties, drijfveren en interessegebieden in kaart op wetenschappelijke gronden.

2. Netwerk

Per vestiging connect je je met relevante mbo-locaties in jouw omgeving. Dit biedt je inzicht in de beschikbare mensen in een voor jouw relevante werkomgeving.  

3. Stageplaats

Als bedrijf geef je aan voor welke actuele stageplaatsen er zijn en is via een koppeling met www.stagemarkt.nl  zichtbaar voor welke opleiding er inmiddels erkenning is verkregen.

4. Matching

Nu het profiel van het bedrijf compleet is en de profielen van relevante studenten zichtbaar zijn met de bijpassende interesse en competenties ontstaan er matches. Dit betekent dat er veel overeenkomst zijn tussen het profiel van de student en de stageplaats van het leerbedrijf.

5. Overeenkomst

Op het moment dat het bedrijf en de student beide interesse hebben in een samenwerking en deze ook aan willen gaan, tekent de praktijkopleider digitaal een stageovereenkomst die via JobSurfing door de stagecoördinator is klaar gezet.  

6. Accorderen

Tijdens de stageperiode zal de stagiair de door hem/haar gelopen uren invullen. Deze zullen dan door zowel de stagebegeleider van het leerbedrijf als die van school digitaal geaccordeerd worden. 

Op zoek naar uw stagiair?

Zoals Hoornbeeck Business een schakel wil zijn tussen ondernemers en studenten en deze met elkaar wil verbinden, doet JobSurfing dit met betrekking tot stageplekken. Ze beschrijven zichzelf als een innovatief platform om werk te ontdekken en te creëren dat beter aansluit met datgene je echt wilt, zonder jezelf te hoeven veranderen.  

Bent u op zoek naar een enthousiaste student van de opleiding financieel, secretarieel, commercieel of een student ICTMeld u dan aan bij JobSurfing en ontdek de mogelijkheden.